Ana içeriğe atla

Threads.net nedir, nasıl kullanılır?

Threads nedir

Son zamanlarda Twitter CEO'su Elon Musk'ın Twitter'da yürürlüğe koyduğu yenilikler hayli tepki çekmişti. Şahsi olarak geliştirici API'ları için dehşet fiyatlar istemesi beni de kızdırdı. Daha önce Tiktok'un benzerini Reels ile Instagrama entegre eden Mark Zuckerberg önderliğindeki Meta, şimdide  Instagram tarafından geliştirilen ve Twitter'a rakip olarak algılanan Threads'i piyasaya sürdü. Aslında Instagramın fotoğraf odaklı olmayan hali diyebiliriz.. Twitter'a karşı potansiyel bir rekabet olarak görülen Threads, yayınlanmasının ilk yedi saatinde 10 milyondan fazla giriş yapan kullanıcısı sayesinde büyük bir popülarite kazandı.

Threads uygulaması Türkiye için hem Apple App Store'da hem de Google Play Store'da indirilebilir durumda. Peki nasıl kullanacağız? Kısaca toparladım, eksikler ya da güncellemeler olursa yazıyı tekrar ele alırım.

Android ve iPhone'da Threads uygulamasına nasıl kayıt olabilirim?

1. App Store veya Play Store'da "Threads" şeklinde arama yapın ve uygulamayı indirin.

2. Uygulama indirildikten sonra, uygulamayı açın ve ekranın alt kısmında bulunan "Instagram ile giriş yap" düğmesini bulun.

3. "Instagram ile giriş yap" düğmesine dokunun ve Instagram kullanıcı adınızı ve şifrenizi girerek Instagram tarafından geliştirilen yeni Threads uygulamasına giriş yapın.

4. Giriş yaptıktan sonra, Instagram'dan profil bilgilerinizi içe aktarmak için "Instagram'dan içe aktar" düğmesine dokunarak seçim yapabilirsiniz. En azından ben öyle yaptım ama Instagramdan farklı bilgiler girmek isterseniz alanları doldurabilirsiniz. Tamamlandığında, "Sonraki" düğmesine dokunun.

5. Profiliniz açık mı yoksa gizli mi olacak diye soracaktır. Seçiminizi yapın ve "Sonraki" düğmesine dokunun. 16 yaşın altındaysanız (veya belirli ülkelerde 18 yaşın altındaysanız), Threads'e katıldığınızda profiliniz otomatik olarak gizliye çevrilir.

6. Ardından, Instagram'da takip ettiğiniz kişilerin bir listesini göreceksiniz. Threads'te hepsini takip etmek için "Tümünü takip et" düğmesine dokunabilir, seçilen kişilerin yanındaki "Takip et" butonuna basarak seçici olarak kişileri takip edebilir veya bu adımı atlamak için sağ üst köşede "Sonraki" butonuna basabilirsiniz.

7. Giriş işlemini tamamlamak edebilmek için "Threads'e Katıl" demeniz yeterlidir.

Threads uygulamasına web sitesi üzerinden nasıl kayıt olabilirim?

Şu an için web sitesi üzerinden kullanım aktif değil ama aktif hale geldiğinde diğer sosyal medya siteleri gibi kullanılacaktır. Threads.net'e girersiniz, Instagram kullanıcı adınız ve şifrenizle giriş yapmanızı ister, bilgilerinizle giriş yapabilirsiniz. Ancak Threads.net şu an için sizi uygulamayı indirmeye yönlendiriyor.

Instagram Threads uygulamasında nasıl bir Thread gönderisi oluşturulur?

Uygulama üzerinde giriş yaptıktan sonra Thread oluşturabilirsiniz. Threads, tıpkı Twitter gibi çalışır. Twit yazar gibi yazın ve gönderin. Başlıca farklılıkları şöyle sıralanabilir. "Tweet" yerine "Thread" terimini kullanır ve "Retweet" yerine "Paylaş" terimini kullanır. Bununla birlikte, "Beğen" özelliği her iki platformda da aynıdır.

Instagram Threads uygulamasında yeni bir Thread göndermek için, "Yeni Thread" düğmesine tıklayın ve profilinizde paylaşın.

Instagram Threads uygulamasının gönderi sınırlamaları nelerdir?

Kullanıcılar en fazla 500 karakterlik gönderi gönderebilir ve 5 dakikadan uzun olmayan bağlantılar, resimler ve videolar ekleyebilir. Rakibi Twitter'a kıyasla Threads uygulaması daha fazla karakter ve daha uzun videolar için izin verir. Twitter'da, Mavi Tik aboneleri için karakter kısıtlaması 280 kelimedir ve ücretli kullanıcılar için bu limit 10.000'e kadar uzatılırken, videoların süresi 2 dakika ve 20 saniyedir. Twitter Mavi tikli hesaplar 2 saatlik videolar gönderebiliyor.


Şu an için aktaracaklarım bunlar, yeni bilgiler farkederseniz yorumlara yazın.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Airline Manager 4 - En iyi uçaklar

Airline Manager oyununu ikinci versiyonundan beri dönem dönem oynarım. Karlılığı artırmak için yeni yeni yollar üretip, uçakların yakıt tüketimleri ve hızlarına göre değerlendirip ona göre filolar kurmak gerekiyordu. Airline Manager 4'de oyunun en büyük filolarından birine sahip olduğum için sanırım bu konuda fikirlerimi paylaşmakta sorun olmayacaktır. Airline Manager 4 oyununda filonuza katabileceğiniz en iyi uçakları farklı yönleri ile anlatacağım. Oyundaki veriler değil, kendi tecrübelerime dayanarak yazacağım için rahatlıkla bu bilgileri kullanabilirsiniz.  Oyuna yeni başlayan biri ile aylardır oyunu oynayan birine aynı tavsiyeleri verilemez, o yüzden uçakları seviyelere göre anlatacağım. Uçakları 1. seviye ile 4. seviye arasında sıraladım. Oyuna yeni başlayanlar için 1. seviye ile başlayıp en üst seviyeye kadar gidecek. Sorunuz ya da eklemek istediğiniz konular olursa yoruma yazın.  Öncelikle, oyunda hızla büyümek ve seviye atlamak için iyi çalışan ve karlılığı yüksek bir filo

Airline Manager 4 - Hızlı büyüme rehberi

Önceki bloğumda Airline Manager 2 ile alakalı bir çok yazı paylaşmıştım. Fakat en çok ilgi çekeni "AM2'de nasıl daha hızlı büyüyebilirim?" olmuştu. O blogum kapandı ama yazı duruyordu. Hazır bu akşam yazacak vakit buldum bu konuda da test edilmiş, başarılı olmuş teknikleri paylaşmak istiyorum. Oyunda en çok alım yapılan şey yakıttır. Yakıtın fiyatıda talebe göre artar ya da azalır. Eğer çok acil ihtiyacınız yoksa 400 doların üstündeki fiyatlardan yakıt almayın. Genelde 200 dolar civarına düşüyor, o saati yakaladığınızda doldurun gitsin.  Şirketinizi borsaya açın. Oyuna vakit ayıran, kârlı havayollarına yatırım yapın. Yüklü yatırım yaptığınız şirketleri yakından takip edin, uzun süre girmezse satın gitsin. Reklam verirken çevre dostu bir kampanya yürütün. Bu, uçuşlarınızdaki yolcu sayısını artıracaktır. Çalışanların eğitimi bu oyunda önemlidir.  Her seviyenin tamamlanmasından sonra bir eğitim puanı alacaksınız. Uçak alırken uçuş sınıflarına göre talep yoğunluğunu mutlaka g

Elon Musk Twitter'daki değişimi başlattı, Sırada neler var?

  Elon Musk 2022 yılı sonlarında tamamlanan satış ile Twitter'ı 44 Milyar dolara satın almıştı. O günden itibaren bazıları radikal olan bir çok değişiklik yaptı. Hatta developer API'ları bile ücretli hale getirmişti. Bir dönem DogeCoin'in logosunu Twitter logosu olarak kullanan Musk dün logonun tamamen değiştiğini bildirdi. Hatta şu an Twitter'a girerseniz logonun X olduğunu da görebilirsiniz. X'i tanımlarken "The Everything App" kalıbını kullandı, peki bu bizim için ne ifade ediyor. İşte planlanan yenilikler ve değişimler; Twitter'ın yeni alan adı x.com olacak. Sesli chat odasında yaptığı açıklama twitter'ın eski logosunun yakılarak yok edileceğini söyledi. Elon Musk yeni twitter'da neler olmasını istersiniz içerikli bir twit paylaşmıştı. Orada bir kullanıcın twitine verdiği cevaptan anladığım kadarıyla Takipçiler ifadesi İzleyiciler olarak değişebilir. Musk X logosunu bekletmeden yayına aldı. Twitter üzerinden para kazanma konusunda da yeni