Ana içeriğe atla

Airline Manager 4 - Hızlı büyüme rehberi

Airline Manager

Önceki bloğumda Airline Manager 2 ile alakalı bir çok yazı paylaşmıştım. Fakat en çok ilgi çekeni "AM2'de nasıl daha hızlı büyüyebilirim?" olmuştu. O blogum kapandı ama yazı duruyordu. Hazır bu akşam yazacak vakit buldum bu konuda da test edilmiş, başarılı olmuş teknikleri paylaşmak istiyorum.

Oyunda en çok alım yapılan şey yakıttır. Yakıtın fiyatıda talebe göre artar ya da azalır. Eğer çok acil ihtiyacınız yoksa 400 doların üstündeki fiyatlardan yakıt almayın. Genelde 200 dolar civarına düşüyor, o saati yakaladığınızda doldurun gitsin. 

Şirketinizi borsaya açın. Oyuna vakit ayıran, kârlı havayollarına yatırım yapın. Yüklü yatırım yaptığınız şirketleri yakından takip edin, uzun süre girmezse satın gitsin.

Reklam verirken çevre dostu bir kampanya yürütün. Bu, uçuşlarınızdaki yolcu sayısını artıracaktır.

Çalışanların eğitimi bu oyunda önemlidir.  Her seviyenin tamamlanmasından sonra bir eğitim puanı alacaksınız.

Uçak alırken uçuş sınıflarına göre talep yoğunluğunu mutlaka göz önüne alın. Denklem basit: 1 Birinci sınıf koltuğu = 1.5 Business class koltuğu = 3 Ekonomi sınıfı koltuğu. Uçağın gireceği rotadaki uçuş sınıflarının yoğunluğuna göre koltuk düzenini oluşturursanız karlı bir rotanız olur.

Yurt içi uçuşlar için Dc-9-10 veya Bae 146 uçaklarını kullanın, çünkü 2000 km'lik önemli bir menzile sahip olmaları nedeniyle yurt içi kullanım için en iyilerdir. Ama siz gidip Rusyada bir merkez seçerseniz,  Rusya'da yurt içi rotalar 6000 km'den daha uzun olabildiği için Airbus veya Boeing serilerini kullanabilirsiniz.

Daha hızlı büyümek için talebi yüksek rotalarda uçuş yapmak gerekir AM4 gerçek verilere yakın olduğu için dünyada yoğun talep havaalanlarından biri seçilmelidir.

Havaalanı ararken şu ülke ve bölgeleri dikkate alabilirsiniz:

Hindistan

Avrupa - Londra, Frankfurt

Orta Doğu, özellikle BAE, İsrail ve Katar (Doha).

Amerika bölgesi

Çin ve Rusya.

Türkiye.

Avustralya / Yeni Zelanda.


Uçuşları aksatmadan yapmaya ve uçakların onarımlarını takip etmeyi unutmayın. Hem daha hızlı para kazanırsınız hem de hisse fiyatlarınız uçuşa geçer.

Şimdilik bu kadar, iyi uçuşlar :)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

E-devlet Üzerinden Görev Belgesi Nasıl Alınır? Adım Adım Rehber!

Günümüzde dijital dönüşüm sayesinde, birçok resmi işlemi çevrimiçi olarak gerçekleştirebilirsiniz. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına büyük kolaylık sağlayan e-Devlet Kapısı da bu hizmetlerden biri. Bu yazımızda e-Devlet üzerinden nasıl görev belgesi alabileceğinizi adım adım anlatıyoruz. Ayrıca " Görev belgesi nedir? " sorusunun cevabını da bulacaksınız. Hadi başlayalım! Görev Belgesi Nedir ve Neden Önemlidir? Görev belgesi, bir bireyin çalıştığı iş yerinden aldığı, mevcut pozisyonunu ve çalışma detaylarını gösteren resmi bir belgedir. Genellikle banka işlemleri, kredi başvuruları veya vize başvuruları sırasında istenir. Bu belge, çalışanın işveren tarafından resmi olarak tanındığını gösterir ve birçok kurum için önemli bir kanıttır. E-devlet Üzerinden Görev Belgesi Alma Süreci: E-devlet Kapısına Erişim: Öncelikle e-Devlet Kapısı adresine gidin. Bilgisayarınızda ya da mobil cihazınızda rahatça erişebilirsiniz. Giriş Bilgileri: Ana sayfada yer alan giriş bölümünden e-Devle

İnsanları Gerçekten Tanıyor muyuz?

Hayatımız boyunca birçok insanla karşılaşır, birçok dost edinir, birçok iş arkadaşıyla tanışırız. Ancak bir insanı gerçekten tanıdığımızı düşünürken, aslında onun hakkında sadece bir yönünü gördüğümüzü fark ederiz. İnsanların hayatı genel anlamda üçe ayrılır: aile hayatı, sosyal hayat ve iş hayatı. Peki, bu üç alanda bir insanın nasıl bir karaktere sahip olduğunu gözlemleyerek onu tam anlamıyla tanıyabilir miyiz? Bir insanın iş hayatındaki başarısına ya da sosyal çevresindeki popülerliğine şahit olabiliriz. Ancak bu, onun aile hayatında nasıl bir birey olduğunu bize göstermez. Örneğin; birisi iş yerinde veya arkadaş çevresinde oldukça sevilen, saygı gören biri olabilir. Ancak evde, ailesine ya da eşine karşı tamamen farklı bir tavır içinde olabilir. Kimi zaman bu durumu dışarıdan gözlemlemek neredeyse imkânsızdır. Bir diğer önemli nokta ise toplum içi ve toplum dışı davranışlardır. Birçok insan, toplum içerisinde tamamen farklı bir kişilik sergilerken, toplum dışında tamamen farklı bir

Konfor Alanının Tehlikeleri: Neden Zorluklarla Yüzleşmek Daha Verimlidir?

Yoğun bir iş günü sonrası, evde dinlenirken birden şu soru aklınıza takılabilir: Neden boş zamanlarımızda, yoğun olduğumuz günlerdeki gibi verimli çalışamıyoruz? Nassim Nicholas Taleb'in "Antifragile: Things That Gain from Disorder" adlı eserinde vurguladığı gibi, konfor alanının dışına çıkmak, bize çoğu zaman daha fazla verimlilik kazandırır. Peki ama neden? Taleb, insanların yenilikçi olabilmeleri için bir miktar konforsuzluğa ve huzursuzluğa ihtiyaç duyduğunu savunur. Bu durumu "antifragile" kavramıyla açıklar. Taleb'e göre, olumsuz tepkiler ve zorluklarla karşılaşmak, bizi daha dirençli ve adaptif kılar. Bu, evrimsel bir süreç olarak da düşünülebilir; zorluklarla yüzleşmek, bizi daha uyumlu ve dirençli hale getirir. Bu teori sadece bireyler için geçerli değildir. Hatta teknolojik tasarımlarda da bu kavramın etkilerini görebiliriz. Örneğin, uçak otomasyonunun fazla konforlu tasarlanması, pilotların dikkat seviyesini azaltabilir ve becerilerinin körelmesin